Himlajorden

En grön skön musikföreställning för barn och hela familjen, där Stråf Vocal Strings vill ge reslust in i framtiden och hylla livet, musiken och äventyret, med fokus på att forma en bra framtid och ingjuta hopp.

Föreställningen Himlajorden, som ges antingen som en musikteaterföreställning eller som en allsångskonsert, innehåller sånger om vår vackra jord och hur den ska finnas kvar för alla människor, djur och allt som växer. Med avstamp i Evert Taubes sång Änglamark har Stråf Vocal Strings låtit sig inspireras av Taubes roll som aktivist i olika miljöfrågor. Med en blandning av glädje och allvar inramas musiken av små berättelser och betraktelser om vårt blågröna klot. Förutom sången Änglamark innehåller föreställningen musik av bl.a. Laleh, Stefan Forssén, Electric Banana Band och Stråf Vocal Strings.


I föreställningen interagerar Stråf Vocal Strings med publiken som bjuds in att sjunga med och göra rörelser till många av sångerna. För en barngrupp/barnkör som vill vara mer aktiv kan föreställningen även framföras med barnen delaktiga på scenen. Det finns textmaterial och inspelningar till sångerna så att lärare kan öva med barnen innan föreställningen om så önskas. Stråf Vocal Strings kan också göra förberedande klassrumsbesök.

I skapandet av föreställningen har barngrupper, genom Skapande skola-projekt i Mölndals och Öckerö kommun, varit involverade genom textskapande och rörelseimprovisationer.


Stråf Vocal Strings spelar även föreställningen Himlajorden i en version anpassad för vuxenpublik, med samma tema och utgångspunkt från Taubes Änglamark, men i huvudsak med annan musik.


För förfrågningar, bokningar - både skolföreställningar och offentliga - kontakta:


Åsa Johansson
aasa@ravaillac.se
0704-78 32 32


Sanna Källman
sanna@kallman.se
0705-98 92 03

Produktionsfakta:

Målgrupp: barn 6 - 9 år och familj
Musik: bl.a. Evert Taube, Laleh, Stefan Forssén, Philippe Kadosch, Electric Banana Band, Stråf Vocal Strings
Regi/koreografi: Stråf Vocal Strings


Tack till...

Kulturrådet
Göteborgs Stad
David Anthin, litteraturvetare och Taube-expert